Tegenwoordig gebruiken bijna alleen mensen die gebruik maken van grafische applicaties een 2e beeldscherm via het DualHead systeem van Matrox. Via de 2 monitoren kan er tegelijk, duidelijk gewerkt worden met programma's zoals PhotoShop en 3D Studio MAX.

Gelukkig begint ook de gamingscene lucht te krijgen van het fenomeen en komen er soms zelfs al games uit die een extra beeldscherm gebruiken. Serious Sam is zo'n game, over de game hoef ik waarschijnlijk niets meer te vertellen, want het nieuws heeft er de laatste tijd vol over gestaan. Wel kan ik je de nieuwe mogelijkheden van DualHead in Serious Sam aantonen.

Door het gebruik van de extra monitor komt er de optie om met z'n 2en een multiplayer game te spelen, waarbij ieder z'n eigen beeldscherm heeft. Vervelende horizontale of verticale strepen zijn verleden tijd. Een andere feature is de statistieken in de singeplayer game op de het andere beeldscherm aan te geven. In no time is er te zien hoeveel mensen er al naar de eeuwige fragvelden geschoten zijn, of er nieuwe wapens aanwezig zijn, je positie op de map etc.

De laatste mogelijkheid is het spelen op één monitor en de scene waarin je je bevindt weer te geven en hetzelfde beeld op het andere beeldscherm cinematisch te laten zien (andere camera). Reden genoeg om een DualHead kaart aan te schaffen lijkt me, of misschien wel een DualHead kaart én Serious Sam.