Senator Yee heeft twijfels bij nieuwe waardering Manhunt 2 | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

De Amerikaanse senator Leland Yee van de staat Californië heeft in een persbericht een vraagteken gezet bij de totstandkoming van de nieuwe waardering van Manhunt 2.

Na de rel die ontstaan was door de Adults Only-waardering voor de game heeft Rockstar aan de game gesleuteld, waarna onlangs bekend werd dat het spel nu met een Mature-waardering in de winkel komt te liggen. De consequentie van de mildere waardering is dat de game ook in grote Amerikaanse winkelketens als de Walmart in de schappen komt te liggen. Adult Only-titels worden hier geweerd.

Yee hekelt in zijn betoog de geheimzinnigheid van de ESRB (Electronic Software Rating Board, de waarderingscommi ie) en Rockstar. Door de zaak gesloten te houden voor het publiek krijgt Yee de indruk dat er een akkoordje tu en de twee ontstaan is. Yee vraagt de ESRB om uitleg te geven over de veranderde waardering. Of een persbericht met de titel 'Most Violent Game Ever Released To Be Sold To Children' de ESRB overtuigt zich uit te laten, is echter nog maar de vraag.

'Most Violent Game Ever Released To Be Sold To Children'


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou