Sega wilde ondersteuning voor Dreamcast-games op Xbox | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Sega wilde ondersteuning voor Dreamcast-games op de Xbox. Dat blijkt uit informatie van voormalige medewerker bij Microsoft Sam Furukawa.

In een laatste poging om de console van de ondergang te redden ging de toenmalige baas van Sega, Isao Okawa, in gesprek met Microsoft's Bill Gates. Zijn plan was om in de Xbox een functie in te bouwen dat het mogelijk had gemaakt om Dreamcast-games op Microsoft's console af te spelen. De onderhandelingen zijn toen stuk gelopen, omdat Okawa weigerde de online-functies te laten vallen voor de Dreamcast-games.

De Dreamcast lanceerde in 1998 en werd onder de voet gelopen door Sony's PlayStation 2, die een jaar later uitkwam. Toen ook uitgevers en ontwikkelaars de console gingen negeren, werd de Dreamcast in 2001 uit de productie gehaald.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou