Update: Sega stopt verkoop Judgment in Japan na arrestatie van acteur voor cocaïne

Update: Sega stopt verkoop Judgment in Japan na arrestatie van acteur voor cocaïne

Update: Daisuke Sato, de producent van Yakuza, zegt in href="https://twitter.com/PIROSHI_CC2/status/1105820146495451137" rel="noopener noreferrer" target="_blank">een bericht op Twitter</a> dat hij het niet eens is met het besluit van Sega om Judgment uit de schappen te halen na de arrestatie van stemacteur Pierre Taki. Sato weigert om de bijdrage van Taki voor niks te laten zijn en gaat er alles aan doen om hem en Judgment terug te brengen.

Ook de president van ontwikkelaar CyberConnect2, Hiroschi Matsuyama, heeft gereageerd op de zaak. Hij bekritiseert bedrijven die stoppen met het commercialiseren van producten waar een beschuldigde acteur aan heeft bijgedragen.

Sega gaf gisteren aan nog te onderzoeken of dit effect heeft op de Westerse release van Judgment. Hier is vooralsnog geen besluit in genomen.

Origineel bericht: De verkoop van de Yakuza-spin-off Judgment is in Japan voorlopig stopgezet wegens de arrestatie van een van de stemacteurs voor vermeend cocaïnegebruik. Dit kondigde de Japanse tak van Sega aan via Twitter.

De 51-jarige acteur Pierre Taki vertolkt de rol van bendelid Kyohei Hamura in Judgment en is verder onder andere bekend van zijn rol als Olaf in de Japanse versie van Frozen. Disney heeft aangegeven op zoek te gaan naar een vervanger voor Frozen 2. Autoriteiten hebben zijn huis en auto deze week doorzocht en arresteerden Taki nadat zijn urine positief testte voor cocaïne. De acteur is hierna meegenomen naar het politiebureau. Hier wordt zijn mobiele telefoon onderzocht om te achterhalen hoe hij aan de drugs kwam en hoe vaak hij dit gebruikte.

Sega heeft als reactie alle tweets rondom Judgment, bekend als Judge Eyes: Shinigami no Yuigon in Japan, verwijderd en aangekondigd de verscheping van fysieke exemplaren en de digitale verkoop voorlopig te stoppen.

Judgment lanceerde in december vorig jaar in Japan en staat gepland voor release in het Westen op 25 juni. Volgens Wall Street-journalist Takashi Mochizuki is Sega momenteel nog aan het overleggen over de aankomende release buiten Japan, maar zijn er nog geen beslissingen gemaakt.

Judgment is een spin-off van de Yakuza-spellen voor PS4 en vertelt het verhaal van de detective Takayuki Yagami. De game vindt plaats in het Kamurocho-district in Tokyo, waar Yagami de moordenaar van drie Yakuza-leden moet opsporen. Gamer.nl speelde kort geleden al de eerste drie uur van Judgment. Bekijk de Gameplay Update hieronder voor meer informatie en onze eerste impressies over de Yakuza-spin-off.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

stom, laat hem gewoon zn ding doen. Niemand is perfect. beetje extreem om het uit de schappen te halen door iemands verslaving.

0

@HunterSeeker In Japan zijn dit soort zaken anders. Het gebruik van wiet kan bijvoorbeeld maximaal 5 jaar gevangenis zijn. Moet je nagaan hoe dat is met cocaïne.

0
test

@Quintex Dat ligt dan wel anders maar hij is enkel de stem acteur. Dus dan nog is het wel extreem dat de hele game uit de schappen gaat. Maar ik denk dat dat komt omdat in Japan schaamte en zo een grote zonde is, en capcom geen gezichtsverlies wil hebben. Maar overdreven is het wel. Gaat Disney dan ook alle frozen films uit de schappen halen? En misselijk hoeveel andere dingen. Overigens wel grappig dat het een game is over Japanse criminaliteit( tenminste dat verwacht aangezien het een yakuza spin off is) en dat de stem acteur dus wel erg goed in zijn rol zit.

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

@denver ben je bekend met de game moonwalker op de sega genesis? :D

0
test

@denver Een beetje coke op zijn tijd niet veel mis mee? Uhm.... dat is het dus wel, coke is echt extreem slecht voor je (en nee dat zeg ik niet alleen omdat het hier en eigenlijk overal ter wereld verboden is, het spul is echt heel slecht, zeker door het te snuiven)..

0

Aanbevolen voor jou