Sega richt zich op mobiel en online, ontslaat 300 werknemers | Gamer.nl

Sega richt zich op mobiel en online, ontslaat 300 werknemers | Gamer.nl

De MSI GT72 2PE Dominator Pro is een compleet pakket van goede hardware. De bijgeleverde extra’s zijn welkom en recente games draaien naar tevredenheid. De effectieve, maar luide koeling maken een nauwsluitende headset verplicht. De laptop is te zwaar om comfortabel mee te nemen. Door die gebrekkige mobiliteit is de GT72 alleen geschikt voor een select gezelschap dat er bakken met geld voor over heeft om per se geen desktop te halen.

Sega laat in het persbericht weten zich vooral op digitale games te richten, en dan met name op smartphone- en online games. Volgens Sega is dat een groeimarkt en gaat de bedrijf tructuur daarom herinrichten. Sega gaf onlangs Alien: Isolation uit van ontwikkelaar Creative A embly. Los daarvan is Sega bekend van de Sonic-games.

Sega laat wegens de nieuwe focus driehonderd werknemers gaan. Het bedrijf biedt deze werknemers voordelen om het bedrijf vrijwillig te verlaten of vervroegd met pensioen te gaan. Bij Sega of America verdwijnen er tu en 9 februari en eind maart 120 banen. Volgens een woordvoerder tegenover Eurogamer wordt Sega of Europe minder hard geraakt door de ontslagen, mogelijk worden er ook nog werknemers bij Sega of Japan ontslagen.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou