Herstructurering, een woord dat in de kringen van Sega nogal eens tegenkomen. Om de zoveel tijd ontslaat Sega of Japan een aantal mensen en nemen er nieuwe voor aan. Waarom dit is blijft onduidelijk. Sega of Europe staat echter niet bekend om het ontslaan van mensen. Onlangs vertrok de CEO van SOE, JF Cecillon genaamd.

Toen ik echter langs CVG surfte kwam ik een nieuwsbericht over een herstructurering tegen. Sega heeft in ieder geval 3 topmannen ontslagen, te weten Dave Nulty (ontwikkelaar Ecco the Dolphin en Phantasy Star Online), Jose Aller (Samba de Amigo) en Elton Bird (bedenker van de 60hz optie in games en de maker van de techdemo's).

In the first year of Dreamcast a large launch team was required to establish relationships and develop the brand and trading practices. As Dreamcast moves into a new phase a smaller product development and maintenance team is required which necessitates this restructuring," a Sega Europe spokesperson told CVG today. Volgens Sega zijn de 3 topmannen dus ontslagen vanwege het te grote team. Maar waarom dan juist deze 3 mannen, die toch fantastische prestaties hebben geleverd. En als Sega dit jaar nog 100 (!) titels wil uitgeven waarom willen ze dan kleiner worden?

Vragen die ons tot nu toe nog niet beantwoord worden. Volgens sommige insiders heeft Sega trouwens ook nog een medewerker naar een andere divisie overgeheveld en is er nog een medewerker ontslagen. Daarover later meer nieuws.

Wat ons echter meer zorgen baart is het feit dat Daytona USA en Ecco 2 waarschijnlijk niet meer op de Dreamcast in Europa verschijnen. Dit zou natuurlijk verschrikkelijk nieuws zijn aangezien het beide AAA titels zijn. Daytona USA is overigens wel gewoon te importeren en Ecco 2 zal wellicht ook op andere consoles uitkomen. Let wel: dit zijn slechts geruchten, zodra het bevestigd is lees je het op Gamers.nl.