Football Manager 2011 kent onder andere real-time contractonderhandelingen, waarbij de speler verschillende vertegenwoordigers ontmoet met ieder hun eigen persoonlijkheid. Dit zorgt er volgens Sega voor dat de speler iedere keer dat zij in aanraking komen met één van deze vertegenwoordigers een andere aanpak moeten hanteren.

Nieuwe features

Daarnaast kent het spel een vernieuwd traininssysteem en verbeteringen aan de wedstrijdengine. Ook kan de speler teamleden tijdens een training nu op verschillende onderdelen laten richten. Verder hebben spelers veertien individuele skills waar zij zich in kunnen ontwikkelen.

Daarnaast kan de manager nu discussiëren met spelers afzonderlijk, en ook publiekelijk, als het om spelers bij andere clubs gaat. Ook zijn er meer dan honderd nieuwe animaties aan de 3D-engine van het spel toegevoegd. Spelers hebben meer emoties, er zijn nieuwe spelermodellen, nieuwe stadia en het spel kent verbeterde lichteffecten. Tenslotte heeft ontwikkelaar Sports Interactive een dynamische competitie-reputatie toegevoegd, wat volgens Sega de meest gevraagde feature was. Sega meldt ook dat de serie inmiddels al meer dan zes miljoen keer is verkocht.