Sega heeft een deal met 20th Century Fox gesloten voor de licentie en merchandising van games gebaseerd op de Alien films. De publisher ontwikkelt diverse Alien titels voor de next-gen consoles en de PC. Hieronder vallen een shooter en een RPG die in 2008 op het programma staan.

Sega heeft aangegeven dat ze momenteel in gesprek zijn met Sigourney Weaver en Lance Henriksen om te zien of zij hun gelijkenis en stem aan de games willen uitlenen.

Mike Gallo, senior producer van de Alien games bij Sega, laat weten dat de games niet strict de verhaallijn van de films zullen volgen maar eerder de films als basis nemen voor de spellen.

"We'll go out of our way to tie the games into the films in unique ways. We're also looking at all 'Alien' source material for inspiration, in addition to the films. We may incorporate some characters that fans know and love, and we may let gamers find answers to questions that were left unanswered in the movies."

Het zou niet de eerste keer zijn dat er Alien games op de markt komen. Op de Atari 2600 verscheen er in 1982 al een game voor evenals Aliens: Unleashed in 2003 voor de mobiele telefoons. De film Alien verscheen in 1979 in de bioscopen en heeft met haar vervolgen meer dan $557 miljoen opgehaald.

De Alien vs Predator franchise zit niet inbegrepen bij de deal tussen Sega en 20th Century Fox. Een tweede film van deze franchise is momenteel in productie. In 2004 bracht Vivendi Games het spel uit dat goed scoorde.