Sega en Ubisoft maken zich beide zorgen om de hoge prijs van de Playstation 3. Het apparaat zal ongetwijfeld goed verkopen bij de launch, maar daarna moet het wel snel in prijs zakken om goed te blijven verkopen. Scott Steinberg, van Sega, denkt wel dat Sony op dit moment zo’n sterke positie heeft in de markt dat de console ongetwijfeld een hit zal worden:

"Definitely, the price is a concern, but globally the brand is so strong that when you think about the marketplace in Japan, North America and Europe, Sony has been the clear winner.”

Steinberg vindt de prijs van de PS3 geen verassing, omdat je eigenlijk duizenden dollars aan techniek krijgt in een machine dat 500 of 600 dollar kost. De Sega man denkt dan ook dat Sony zich op twee markten moet richten. Aan de ene kant de gamers, maar aan de andere kant ook de elektronica consumenten met de Blu-Ray techniek. Naast goede marketing is het volgens Steinberg tevens cruciaal dat de console snel in prijs verlaagd wordt, omdat veel mensen het gewoonweg niet kunnen betalen:

"They're going to have to lifecycle price the hardware in a way that brings it to the masses, I would think relatively soon, because it is expensive. For a lot of families the launch price is too expensive."

Ook Ubisoft is optimistisch over de toekomst van de next-gen consoles. Yves Guillemot, president van Ubisoft, denkt echter ook dat Sony bereid moet zijn om de prijs snel te laten dalen als ze effectief willen concurreren met de Xbox 360.