Nieuws
Sea Hero Quest

Sea Hero Quest levert al 15.000 jaar aan dementieonderzoek op

Twee minuten spelen gelijk aan vijf uur aan onderzoek

Geschreven door Ralph van Dodewaard op
Een onderzoek van Proceedings of the National Academy of Sciences of the United States of America (PNAS) beschrijft dat elke twee minuten aan Sea Hero Quest-gameplay gelijk staat aan vijf uur aan dementieonderzoek. Sinds 2016 heeft het virtual reality-spel al 15.000 jaar aan data verzameld.

In samenwerking met dementiewetenschappers van een aantal Europese universiteiten, experts op het gebied van ruimtelijke navigatie en het Deutsche Telekom, heeft ontwikkelaar Glitchers in 2016 het spel Sea Hero Quest uitgebracht. Het mobiele virtual reality-spel is ontworpen met het doel om vroege symptomen van dementie te ontdekken en dit lijkt te werken.

Uit een onderzoek van PNAS blijkt dat het spelen van twee minuten van Sea Hero Quest gelijk staat aan vijf uur aan dementieonderzoek. Sinds de lancering van Sea Hero Quest drie jaar geleden, hebben 3,5 miljoen mensen uit 193 landen het spel gespeeld en is al 15.000 jaar aan data verzameld.

Sea Hero Quest bestaat uit drie experimenten. Het ruimtelijk inzicht van de speler wordt getest door middel van het varen naar checkpoints op een kaart, spelers moeten bepalen uit welke richting ze zijn gekomen met behulp van seinpistolen en een doolhof test het ruimtelijk geheugen en leerproces van de speler. De positie en bewegingen van de speler worden elke 0,1 seconde opgeslagen en vervolgens anoniem verzonden naar een server in Duitsland, waar de data wordt onderzocht door dementiewetenschappers.

Dit artikel delen:

Lees meer

Xenon Racer laat je heerlijk ouderwets driften en boosten Vr-game gebaseerd op Peaky Blinders in de maak
0

Reacties op: Sea Hero Quest levert al 15.000 jaar aan dementieonderzoek op

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.