Het beurt niet vaak dat een RTS game speciaal voor consoles ontwikkeld wordt. Goblin Commander vormde onlangs een uitzondering op de regel. Het idee achter dit spel was erg goed, de uitwerking op bepaalde punten helaas iets minder. De aftrap voor een revival van het genre was echter genomen en in augustus doet Microsoft ook een duit in het zakje van de console-RTS met Kingdom Under Fire: The Crusaders.

Kingdom Under Fire: The Crusaders biedt de speler de kans om zich te mengen in gigantische veldslagen waarbij 150 gedetailleerde eenheden tegelijk op één scherm getoond kunnen worden. De speler kan zowel controle nemen over een heldenkarakter, als commando's geven aan de overige troepen op het slagveld.

Grafisch is het spel behoorlijk indrukwekkend en het lijkt allemaal niet meteen op wat je van een RTS zou mogen verwachten, maar zoals we bij Goblin Commander al vast stelden: om dit genre naar de console te krijgen, zul je conventies moeten doorbreken. Kingdom Under Fire: The Crusaders lijkt dit te doen en we zijn benieuwd hoe dit uit pakt. Bekijk de screenshots hier.