Na een tweetal screenshots en een vage aankondiging ruim een week geleden, maakt het Finse Remedy Entertainment vandaag wat meer bekend omtrent zijn nieuwste titel, Alan Wake. Zoals te verwachten van de makers van Max Payne, speelt het verhaal opnieuw een grote rol in het alleen op singleplayer gerichte actiespel. In Alan Wake neem je, hoe kan het ook anders, de rol aan van Alan Wake, een succesvolle schrijver van horrorverhalen. In zijn verhalen beschrijft hij zijn ergste nachtmerries en in het spel zullen deze nachtmerries werkelijkheid worden. De setting van het spel is alvast origineel te noemen: een klein dorpje in de omgeving ervan, ergens in het platteland in de Amerikaanse staat Washington.

In tegenstelling tot Max Payne belooft Alan Wake de spelers een hoge mate van vrijheid. De wereld van Alan Wake is vrij toegankelijk, waarbij de speler vrij is om elk hoekje van deze wereld te ontdekken. Tegelijk kent Alan Wake een verhaal waarin karakterontwikkeling en psychologie centraal staan. Het combineren van een sterk verhaal en vrijheid voor de speler, waren de grootste uitdaging voor Remedy tijdens het ontwikkelen van het spel.

Alan Wake wordt ontwikkeld voor next-gen consoles en PC, maar een releasedatum is nog niet bekend. Op de E3 wordt Alan Wake op de stand van ATI gedemonstreerd.