Screens van karaoke uit RPG The Bard's Tale | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

Brain Fargo vond het tijd worden om een fri e wind door het RPG genre te blazen en bedacht The Bard's Tale, een RPG met humor die bijna elk RPG-cliché op de hak neemt. Het karakter dat door de speler bestuurd wordt, The Bard, manifesteert zich als een soort anti-held die helemaal geen zin heeft in het bevechten van monsters en het behalen van een heldenstatus.

De humor komt echter ook in andere aspecten van het spel naar voren. Zo zullen er behoorlijk wat liedjes in het spel zitten die door de NPC's gezongen worden. De gezongen tekst wordt met een karaokeballetje gevolgd, zodat je als speler zelf eventueel ook nog mee kan zingen. Dit balletje heeft de makers trouwens heel wat kopzorgen bezorgd, want voor elke taal waarin het spel vertaald werd zou de timing moeten worden aangepast. Gelukkig heeft men uiteindelijk besloten de liedjes ook voor de Duitsers en Fransen, gewoon in het Engels te laten.

The Bard's Tale maakt gebruik van de Baldur's Gate: Dark Alliance engine, maar biedt meer vrijheid dan we van deze titel gewend zijn. Wel kunnen we ons aan erg strakke, top-down graphics verwachten en de bekende, verslavende hack & slash gameplay die deze engine met zich mee brengt. The Bard's Tale wordt in het vierde kwartaal door Acclaim op de markt gebracht.
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou