Nieuws
Dragon Age Origins

Schrijver Dragon Age: Origins zou graag remaster van game zien

Al verwacht hij niet dat EA daar op zit te wachten

Geschreven door Michel Musters op
David Gaider, de schrijver van Dragon Age: Origins, zou graag een remaster zien van de eerste game in de reeks.

Dat meldt hij op Twitter.  "Als we toch bezig zijn met het remasteren van games uit de jaren 00: wat dacht je van Dragon Age: Origins? De graphics waren op release al een beetje ouderwets. Kun je je voorstellen hoe het er gloednieuw met allerlei opties uit het PS5-tijdperk uit zou zien?" Daarmee reageert Gaider op het feit dat allerlei games uit het eerste decennium van deze eeuw, waaronder Resident Evil 4 en Dead Space, remasters en remakes krijgen.

Overigens weet Gaider niet meer dan de fans en lijkt een daadwerkelijke remaster van Dragon Age: Origins onwaarschijnlijk: "Ik verwacht dat EA dit alleen maakt als het zo goed verkoopt als met goud vergulde warme broodjes. Ze... hebben Dragon Age naar mijns inziens nooit echt gesnapt, of begrepen waarom het beter verkocht dan Mass Effect."

EA en Bioware werken in ieder geval wel al geruime tijd aan het nieuwe deel binnen de franchise, genaamd Dragon Age: Dreadwolf. Officieel is er al geruime tijd niets van die game vernomen, maar eerder dit jaar lekten er vroege beelden van de game uit. Volgens de persoon die de beelden uitlekte, zouden de gevechten in de game wat weghebben van moderne God of War-games. Daarbij zouden leden van de party van de speler meehelpen tijdens gevechten em zou men, à la Guardians of the Galaxy, hen kunnen gebruiken voor speciale aanvallen. Dragon Age: Dreadwolf komt op een nog onbekende datum uit op pc, Xbox Series X en S en PlayStation 5.

Dit artikel delen:

Lees meer

Controverses achtervolgen Atomic Heart: hoe Russisch is deze game? Kijk hier om 15:00 uur naar Pokémon Presents
4

Reacties op: Schrijver Dragon Age: Origins zou graag remaster van game zien

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • gimbal2

  • 27 februari 2023 12:06
  Ik vond het spel destijds best wel goed te verteren anders qua graphics.

  Waar ik uiteindelijk op uitgekeken raakte was de wel heel herhalende gameplay. Ik heb hem uitgespeeld maar de laatst X uur waren niet voor mijn plezier, eerder voor mijn nieuwsgierigheid. Een remaster zou me totaal koud laten om eerlijk te zijn.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  gotcha123

  • 27 februari 2023 13:10
  ik vond het een gaaf spel als je uiteindelijk de gamemechanics doorhad. Maar deel 1 had kleine levels, met een paar verschillende paden, en verder overal onzichtbare barrieres. Deel 3 was daarin beter. Voor alleen graphics zou ik hem niet opnieuw aanschaffen. Ik weet eigenlijk niet eens of ik DA 4 ga aanschaffen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Messtranor

  • 27 februari 2023 14:12
  GRAAG, de console versies draaiden namelijk op 30 fps, en de pc versie werkt slecht met moderne multicore processors. En doe dan ook gelijk een remaster van deel 2 en 3 erbij.
  Ondank was veel mensen zeggen was deel 2 een prima game namelijk. Alleen was deel 1 ZO GOED, dat t opviel dat ie wel minder was dan deel 1. En Inquisition zelfde verhaal als origins, op consoles slechts 30 fps.
  Oftewel gewoon een remaster trilogie graag net als mass effect

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Wiepie

  • 27 februari 2023 14:27
  Yes please. Zo veel gespeeld en nog steeds 1 van de betere RPG's ooit.. deel 2 trouwens ook, top verhaal maar jammer dat alles maar op een paar lokaties plaatsvond.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.