Nieuws

Scholen in Heerlen doen mee aan afvalinzamelgame

Game heet Canny

Geschreven door Redactie Gamer.nl op
Zeven middelbare scholen in Heerlen gaan zwerfafval inzamelen met speciale machines en een bijbehorende game. Dat heeft de ontwikkelaar van het spel Canny bekendgemaakt.

Maandag 23 november gaat het project van start. Op de zeven scholen zitten in totaal 5.000 leerlingen. De scholen krijgen speciale recyclemachines met daarop de game geïnstalleerd. Dit spel moet scholieren aansporen om afval in de machine te stoppen.

Op het scherm van de machines staan highscores, die aangeven wie het meeste afval heeft weggegooid. Leerlingen kunnen via een bijbehorende webapplicatie eigen scores bekijken en een gamepersonage maken.

Canny moet studenten op een positieve manier leren om afval weg te gooien, aldus ontwikkelaar Bart Temme: "Met de game wordt goed gedrag constant beloond en kunnen we op een ludieke manier de afvalproblematiek bespreekbaar maken."

De ontwikkelaars zullen continu in de gaten houden hoe het spel wordt gespeeld, om Canny op basis hiervan verder te ontwikkelen. Zo willen de makers manieren vinden om de game leuker te maken. De machines worden gemaakt door flessenautomaatfabrikant Tomra, die al eerder vergelijkbare machines zonder games had staan op scholen.

Door NU.nl

Bron: Canny

Dit artikel delen:

Lees meer

Idris Elba doet stoer in Rainbow Six Siege-reclames Bouw je eigen game-pc: de complete reeks
0

Reacties op: Scholen in Heerlen doen mee aan afvalinzamelgame

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.