Ontwikkelaar Tim Schafer, bekend van klassiekers als Grim Fandango en Psychonauts, heeft een opmerkelijke uitspraak gedaan. De spelontwerper die bekend staat om zijn originele ideeën met bijbehorende slechte verkoopcijfers, stelt namelijk dat gamers zich te grote zorgen maken over deze verkoopaantallen. "Zolang je toffe games maakt, willen uitgevers met je praten. [Ze zeggen:] 'wij hielden van Psychonauts en denken dat het beter had kunnen verkopen'."

Zijn nieuwste project, Brütal Legend, wordt uitgegeven door Electronic Arts. Deze uitgever vaart sinds 2008 een nieuwe koers, met meer nieuwe en originele IP's. Het feit dat Brütal Legend wat toegankelijker is, volgens Schafer door "hot babes en Jack Black", leidde ertoe dat het vinden van een uitgever (nadat Activision Blizzard de game liet vallen) niet zo'n moeilijke klus was.

Hopelijk zal het statement van Schafer ook gelden voor andere originele producten. De komst van bijvoorbeeld Beyond Good & Evil 2 lijkt hier wel op te duiden. Het eerste deel was een schoolvoorbeeld van een slecht verkopende, maar uitstekende game.