producer John Williamson tijdens de Konami Gamers Night in Tokio. Het was lange tijd onzeker of Saw überhaupt nog wel zou verschijnen. Uitgever Brash Entertainment ging onlangs failliet waardoor ontwikkelaar Zombie Studios haar werkzaamheden tijdelijk moest staken. Konami heeft de titel onlangs opgepikt en zal de game in oktober uitgeven.

Net als de films

Saw is een survival-horrorgame die zich afspeelt rond de gebeurtenissen van de eerste twee films. De game draait om het exploreren van de spelwereld, puzzelen en actie. De personages in de game hebben net als in de films hun eigen doelen en motieven. Allemaal willen ze Jigsaws vallen overleven, waarbij de speler uiteraard niet wordt ontzien.

Casual

De speler heeft de beschikking over enkele lichtbronnen, zoals een fakkel en een zaklamp, die een klein beetje licht in de duisternis geven. De spelwereld is grauw en realistisch en moet op deze manier fans van de films aanspreken. De gameplayelementen zijn volgens producer John Williamson typisch voor het survival-horrorgenre, maar Saw zal vooral gericht zijn op de casual gamer. “Aan de andere kant zullen de vragen die de films opriepen in de game worden beantwoord”, aldus Williamson.