Er gingen al enige tijd geruchten over de aanstelling van Nadella. Voorheen was Nadella hoofd van de cloudafdeling van Microsoft, waar hij verantwoordelijk was voor sterke groei van Microsoft Azure. Dat is een clouddienst gericht op bedrijven. Daarvoor was Nadella onder meer hoofd van de Bing-afdeling. Hij werkt in totaal al 22 jaar voor Microsoft.

Nadella is na Steve Ballmer en Bill Gates de derde die aan de top staat bij Microsoft. Hij zegt vereerd te zijn dat hij hen mag opvolgen. "Onze industrie respecteert traditie niet - hij respecteert alleen innovatie", zegt Nadella. "De kans die Microsoft kan grijpen is enorm, maar om die te grijpen moeten we sneller bewegen, focussen en blijven transformeren. Ik zie het als een grote deel van mijn baan om innovatieve producten sneller bij onze klanten te kunnen krijgen."

In een e-mail aan alle medewerkers van Microsoft noemt Steve Ballmer Nadella een "bewezen leider". "Hij heeft een bijzonder vermogen om te zien wat er op de markt gebeurt, om mogelijkheden aan te voelen en om echt te begrijpen hoe we bij Microsoft samen die mogelijkheden kunnen grijpen."

Ballmer zegt te houden van de passie en volharding onder medewerkers van Microsoft, die de "hoeksteen van onze cultuur" vormen. "Bedankt dat jullie Microsoft de meeste geweldige plek om te werken op de planeet hebben gemaakt, en bedankt voor de kans om leiding te geven", schrijft hij.

Door NUtech.