Nintendo heeft, al met aardig succes, een groot aantal non-gamers aangesproken met onder andere de Wii motion-controls en DS titels als Brain Training. Eerder dit jaar is ook nog Wii Fit aangekondigd, wat gericht is op het gewicht en gezondheid van de speler. Maar Nintendo belooft meer.

In een interview met de Wall Street Journal heeft Nintendo president Satoru Iwata het over nieuwe functies van de DS, die het apparaat meer praktische functies geven. Plekken waar deze functies handig zouden zijn, zijn onder andere treinstations, pretparken en musea.

Iwata liet verder niks los over verdere details of een eventuele launch datum van deze functies. Toch heeft Nintendo, enigszins in het geniep, al wat non-gaming functies aangeboden. Zo kunnen DS bezitters in de VS, tijdens een thuiswedstrijd van honkbalclub Seattle Mariners, tegen betaling, statistieken, trivia spelletjes en videoherhalingen ontvangen. En in Japan kun je in sommige musea een virtuele tourgids downloaden op je DS.

Naast deze informatie over de handheld, had Iwata ook nog het een en ander te melden over de Wii. Het onlangs aangekondigde Game-gift Channel moet wereldwijd in december gelanceerd worden. Ook van deze functie is weinig bekend. Met dit kanaal zouden gamers, tijdens de feestdagen, elkaar Virtual Console spellen cadeau kunnen doen.

Als laatste heeft Iwata, volgens het Japanse gamesblad Famitsu, bevestigd dat Nintendo in de lente van 2008 een interactief televisiegidskanaal in Japan lanceert.

Binnenkort meer functies?