De Duitse ontwikkelaar Silent Dreams zal op de Game Convention in Leipzig later deze maand zijn RPG Grotesque voorstellen aan pers, uitgevers en investeerders. Het spel belooft een fantasy-RPG te worden met een unieke spelwereld, spannend verhaal en flink wat satire.

Grotesque kent een strategische gevechtssysteem waarbij de monsters niet altijd moordlustige wezens zullen zijn. Soms zullen ze ervoor kiezen om juist de benen te nemen of spontaan aan jouw zijde mee te vechten. De spelwereld van Grotesque zal levendig en kleurrijk zijn en is voorzien van een dynamische dag en nachtwisseling. Alle NPC's die de wereld bevolken hebben, in de stijl van Gothic, hun eigen dagelijkse bezigheden en hun persoonlijkheid.

Het personage van de speler zal zichzelf niet alleen ontwikkelen door ervaring op te doen, maar heeft ook zo zijn persoonlijke wensen. Liefde is er daar één van. Je kunt in het spel meerdere vrouwen het hof maken, met de kans daartussen je grootste liefde te vinden. Je kunt jezelf verschillende beroepen eenmeten, van een eenvoudige kelner tot een stadswacht of magiër. Meer over het spel, dat in het derde kwartaal van 2006 op de markt komt, lees je op de officiële website. De screenshots doen enigszins denken aan een paddotrip.