Eerder ging het gerucht al dat Samsung met Oculus samenwerkte aan een virtual reality-bril. Volgens Sammobile werkt de bril van Samsung nauw samen met de Galaxy Note 4. Het toestel zou in de Galaxy VR worden geschoven, waardoor een usb 3-connectie wordt gemaakt. De bril gebruikt dan de verschillende sensoren in de bril om de oriëntatie van het hoofd van de gebruiker te bepalen. Door daar op in te spelen zou een overtuigend virtual reality-effect bereikt worden.

Geen eigen scherm

Opvallend genoeg heeft de Galaxy VR geen eigen scherm; ook daarvoor wordt het scherm van de Galaxy Note 4 gebruikt. Volgens sommige geruchten wordt dat toestel de eerste Samsung-telefoon met een QHD-scherm met hoge resolutie. Het is niet bekend welke smartphones geschikt zijn voor de bril; momenteel zijn de enige twee Samsung-smartphones met usb 3 de Galaxy S5 en Note 3.

Google toonde vorige maand tijdens zijn I/O-ontwikkelaarsconferentie al aan dat een smartphone gebruikt kan worden als VR-bril. Deelnemers van de conferentie kregen toen een kartonnen bril met speciale lenzen, waar een smartphone in geschoven kan worden.

Video-apps

In eerste instantie zou Samsung zich richten op video-apps voor de bril. Ook komt er software voor ontwikkelaars beschikbaar, zodat die hun apps kunnen aanpassen op de bril. Een touchpad aan de zijkant van de bril moet ervoor zorgen dat die bediend kan worden terwijl het touchscreen van de telefoon afgedekt is. Een gat voor de camera zou er op zijn beurt voor zorgen dat gebruikers de bril niet hoeven af te zetten om toch zich te hebben op hun omgeving.

Door NUtech.