Reeves denkt dat er in de toekomst nog maar één console is waar iedereen op speelt. “Als je werkzaam bent bij één van de grotere producenten van games en consoles besef je pas hoe verschrikkelijk veel het maken van een nieuwe game, of het fabriceren van een nieuw platform, kost."

“Of het nou de Playstation 3, Xbox 360 of de Wii is: het kost miljoenen. Tegenwoordig weet niemand meer waar de grens ligt. Uiteindelijk zal het zo duur gaan worden om iets te gaan ontwikkelen dat Sony en Microsoft zullen samenwerken."

Reeves gaat er van uit dat dit samenwerkingsverband over ongeveer tien à vijftien jaar plaats gaat vinden. “Ik denk niet dat het de volgende generatie consoles gaat worden, maar waarschijnlijk de console die erna geproduceerd wordt”, voegde hij toe.

Verder vertelt Reeves dat de machtsverhoudingen binnen de branche wel enige veranderingen zullen ondergaan en dat het niet specifiek de partijen Microsoft en Sony betreft. “Het kunnen ook andere partijen zijn”, voorspelt Reeves, “Het zou goed kunnen dat Google gaat samenwerken met Microsoft, of Google met iemand anders."