Samenwerking Sega en Microsoft mondt niet uit in exclusieve games

Samenwerking Sega en Microsoft mondt niet uit in exclusieve games

De recentelijk aangekondigde samenwerking tussen Sega en Microsoft moet niet uitmonden in exclusieve games.

Dat heeft Sega bevestigd tijdens het bekendmaken van diens fiscale kwartaalcijfers. Daarin meldt het bedrijf dat het al een goede samenwerking met Microsoft had en dat de nieuwe samenwerking niet wijst op exclusiviteit.

Sega gaat gebruikmaken van de Microsofts Azure-cloudtechnologie om "grootschalige, wereldwijde games" te ontwikkelen, zo werd eerder dit najaar onthuld. Het gaat om een "strategische samenwerking", waardoor Sega gebruik kan maken van de cloudtechnologie van Microsoft. Volgens Sega moet dit een belangrijk onderdeel worden van diens langetermijnstrategie, waaronder een zogenaamde 'supergame' waar het bedrijf aan werkt.

Over die supergame zegt Sega nu: "De samenwerking met Microsoft zorgt er voor dat we met hun technische ondersteuning dit spel aan de wereld kunnen leveren."

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Niet ex games maar ik heb zo vermoeden dat bepaalde games niet meer ex blijven voor sony ps consoles.

0
test

Denk dat het qua cultuur ook niet werkt om als Amerikaans bedrijf een Japanse studio binnen te wandelen en ze te dwingen om exclusief voor Xbox te ontwikkelen. Ondersteunen, techniek beschikbaar stellen, alles doen om een goede relatie op te bouwen. Zoals Hulstpower ook al zegt komen daar andere voordelen uit, dat sommige titels dan wel naar hun console komen of natuurlijk Game Pass deals.

0

Aanbevolen voor jou