In Ground Control 2 zal je naast de uit de eerste Ground Control bekende Terran Empire en Northern Star Alliance, ook met een nieuw ras genaamd de Virons kunnen spelen. De Virons zijn een mysterieus ras die afgezonderd leven met een haat tegen alles wat niet Viron is. Ze zijn verdeeld in verschillende clans met een strikte militaire hiërarchie, waardoor ze uitstekend zijn in het voeren van oorlog.

De Virons bezitten verder een originele eigenschap. Ze kunnen namelijk meerdere units laten samensmelten, waar dan weer een sterkere unit uit voort komt. Zo kan je bijvoorbeeld in het begin van een missie een aantal scout units gebruiken om de map te verkennen, waarna je deze laat samensmelten tot sterkere units om de ontdekte tegenstander te verslaan.

In een onlangs vrijgegeven trailer, kan je de Virons in aktie zien. Eén van de medewerkers van het Zweede Massive Entertainment, de ontwikkelaar van Ground Control, geeft hierbij tekst en uitleg. De 2 minuten en 20 seconden durende trailer kan je downloaden via een directe link naar de FTP server van Vivendi, de uitgever van Ground Control 2. Mirrors voor het bestand van 22 MB zijn beschikbaar bij 3DGamers en bij GamersHell. Ground Control 2: Operation Exodus zal als alles goed gaat in juni in de winkels liggen.