Ascaron, de makers van Port Royale waar je onlangs in de featureweek nog van alles over te weten kon komen, hebben zojuist hun nieuwe spel aangekondigd. Het betreft hier echter geen middeleeuwse handelsgame maar een heuse 2D/3D RPG met een fantasy-thema. Men belooft alvast een non-linear verhaal en enkele originele elementen. Zo zal je uit zes spelkarakters kunnen kiezen waaronder een Vampire-Lady en een Seraphim die zelfs voor ervaren RPG mensen voor vernieuwing zouden moeten zorgen.* Spannende Geschichte mit mehr als 30 storyrelevanten Missionen und knapp 200 Nebenaufträgen.

* Mehr als 70% der Spielwelt sind sofort frei begeh- und erforschbar. Die verbleibenden 30% werden storyabhängig freigeschaltet.

* Zwei der sechs Spiel-Charaktere, die Seraphim und die Vampir-Lady, sind durch ihre Charakterwerte, Eigenschaften und Fähigkeiten auch für den geübten Rollenspieler etwas vollkommen Neues. Sacred verschijnt in het eerste kwartaal van 2003 reeds in Duitsland op de markt, al zullen we in Nederland wel weer een stuk later aan de beurt komen. Als Ascaron zoals we dat van ze gewend zijn het spel volledig in het Nederlands gaat vertalen dan kan dat wel eens een groot pluspunt voor het spel worden, want voor veel spelers zullen RPG's vanwege het moeilijke Engelse taalgebruik best wel eens voor problemen kunnen zorgen. Bezoek alvast de website van Ascaron voor wat artwork en models uit het spel. Ingame screenshots zijn er helaas nog niet.