Om Sackboy te kunnen bemachtigen moeten spelers uitkijken naar doosjes in de winkel waar een sticker van Sackboy op zit. Deze sticker geeft aan dat er een code bij de game zit waarmee spelers Sackboy kunnen ontgrendelen. Sackboy rijdt in ModNation Racers in een kartonnen wagen.

Extra personages

Spelers die ModNation Racers hebben gereserveerd krijgen nog meer extra personages. Naast de eerder aangekondigde Sony-personages Kratos (uit God of War), Nathan Drake (uit Uncharted) en Ratchet en Clank (uit de gelijknamige platformreeks), krijgen spelers ook één van de vier extra personages die willekeurig worden verspreid: Cowboy, Woody, Lil Tinker of Mouse Trap. Deze personages hebben aanpasbare onderdelen op hun wagens, zoals banden gemaakt van kaas en een X-Ray bril. Deze onderdelen kunnen vervolgens ook aan eigen creaties toe worden gevoegd.

ModNation Racers komt op 21 mei uit voor PlayStation 3 en laat spelers hun eigen parkoersen, racers en wagens maken en die vervolgens online delen met andere spelers. De game verschijnt ook op de PSP.