Russische CEO Nintendo scheldt werknemers uit in stream | Gamer.nl

Russische CEO Nintendo scheldt werknemers uit in stream | Gamer.nl

De Russische CEO van Nintendo, Yasha Haddaji, is in opspraak geraakt nadat hij tijdens een livestream meerdere werknemers uitschold door technische problemen. In een verschenen video is te zien hoe Haddaji zijn geduld verliest en meerdere keren met grof taalgebruik zijn werknemers uitscheldt en dreigt te ontslaan.

Tijdens een Ru ische 'Level Up Days'-stream zijn twee presentatoren te zien die Mario Kart 8 Deluxe aan het spelen zijn op de Nintendo Switch. Op een gegeven moment doen er zich enkele technische problemen voor waarvan de presentatoren op de hoogte worden gesteld. Na een discu ie treedt CEO Haddaji de stream binnen, niet wetende dat de stream al live is. Vermoedelijk is Haddaji niet bewust hoe een livestream werkt en begint zijn frustratie door de technische problemen te uiten.

Vervolgens begint Haddaji door middel van grof taalgebruik zijn werknemers uit te schelden dat ze hun werk niet goed doen en begint tevens met dreigen om de werknemers te ontslaan. Wanneer de facecam wordt uitgeschakeld wordt na een paar minuten een harde klap gehoord wat tot gevolg heeft dat het beeld van de stream vastloopt. Alhoewel niet te zien is wie deze klap veroorzaakte, wordt vermoed dat Haddaji hiervoor verantwoordelijk is.

Nadat de stream hersteld is verschijnt Haddaji wederom in het beeld van de stream en eist na een paar momenten dat de stream offline wordt gehaald, waar tevens de stream ook eindigt.

Het YouTube-kanaal dat de video geplaatst heeft, genaamd , doet een oproep voor hulp bij het huidige beleid van Haddaji in Rusland. Zo besliste Haddaji eerder om de aankomende Switch-game Pokémon Let's Go Pikachu! en Eevee! voor een beperkt aantal exemplaren beschikbaar te stellen in Rusland. Haddaji maakte deze besli ing met de verwachting dat de game niet goed ging verkopen in het land.

Daarnaast werd bekend dat de CEO niet langer uitbreidingen van de Pokémon Trading Card Game aan gaat vullen in het land. Ru ische fans van Nintendo vragen nu aan Nintendo Europe om Haddaji te vervangen voor iemand die 'gepa ioneerd' is over games. De beelden tonen een kant die men niet gewend is van Nintendo. Een vervanging van de controversiële CEO kan dan mogelijk niet uitblijven.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou