Wie wil deelnemen aan de bèta kan hem direct downloaden via Steam. De bèta bevat zeven multiplayermaps, en zes verschillende facties waaronder Engeland, Duitsland en Amerika. Er zijn maps van 2 tot 8 spelers beschikbaar en verschillende gamemodi waaronder twee tegen twee en één tegen één.

R.U.S.E. is een real time-stategie spel met zowel een singleplayercampagne en een uitgebreide multiplayermodus. Het spel speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog waar de speler in de schoenen stapt van Major Joe Sheridan die zijn troepen naar de overwinning moet leiden.

Perceptie

R.U.S.E. onderscheidt zich van andere strategische games doordat het spelen met de perceptie van de tegenstander een belangrijke rol speelt. Zo kan een speler net doen of er een grote aanval op komst is, terwijl dat eigenlijk maar een paar tanks betreft. Intussen opent het echte leger vanuit een andere richting een verrassingsaanval. R.U.S.E. staat gepland voor een release op 8 juni 2010 in Amerika, over de Europese release is nog niks bekend.