Rpg Shroud of the Avatar nu op Steam Early Access | Gamer.nl

Rpg Shroud of the Avatar nu op Steam Early Access | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

De game is gefinancierd via Kickstarter, waar het bijna het dubbele van zijn beoogde doel ophaalde. Ontwikkelaar Portalarium kondigde eerder al aan dat de game op Steam Early Acce uit zou komen.

Shroud of the Avatar: Forsaken Virtues is de spirituele opvolger van de Ultima-serie. Die reeks werd gemaakt door Richard "Lord British" Garriott, de executive producer van Shroud of the Avatar. Het spel is een fantasy-rpg met een derdepersoonsperspectief en wil een singleplayerverhaal combineren met een online wereld.

De game komt te bestaan uit vijf episodes. De singleplayermodus kan offline gespeeld worden en moet volgens de beschrijving zo'n veertig uur aan verhaalvertelling bieden. Keuzes van de speler hebben invloed op het verloop van de game.

De eerste episode, die voorlopig nog in Early Acce blijft, kan tot 1 december voor 35,69 euro worden aangeschaft op Steam.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou