De populaire webcomic Penny Arcade zal binnenkort zijn eigen game krijgen, Penny Arcade Adventures getiteld. Niemand minder dan Ron Gilbert, de grote man achter de Monkey Island-games, zal meewerken aan de ontwikkeling van dit spel. Gilbert geeft aan altijd al een groot fan van Penny Arcade te zijn geweest. "Toen ik hoorde dat ze (Penny Arcade) een game gingen maken met adventure-elementen, wist ik meteen dat ik daaraan mee wilde werken".

De ontwikkeling van het spel is in handen van Hothead Games, dat nu wordt bijgestaan door Ron Gilbert. Penny Arcade Adventures zal een episodische game worden die online te downloaden zal zijn, waarschijnlijk tegen betaling. De personages Tycho en Gabe zijn in ieder geval van de partij. De eerste episode draagt de subtitel On the Rain-Slick Precipice of Darkness.

Overigens, Ron Gilbert hoefde Hothead Games het geheim van Monkey Island niet te verklappen om mee te mogen werken aan Penny Arcade Adventures. "We hebben wel geprobeerd om achter het geheim te komen, maar het is ons niet gelukt", zei Joel DeYoung, de producer van het spel, "Ron maakte ons duidelijk dat als hij het geheim zou vertellen, hij ons zou moeten vermoorden. We zijn inmiddels al twee programmeurs en een ontwerper kwijtgeraakt".