Ron Gilbert en Tim Schafer werken samen aan nieuwe titel | Gamer.nl

Ron Gilbert en Tim Schafer werken samen aan nieuwe titel | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Wat voor spel de samenwerking voort gaat brengen is nog niet bekend. Het gaat sowieso om een volledige nieuwe franchise, zo stelt Gilbert. De titel heeft een plek gekregen binnen de strategie van Schafer’s Double Fine Productions om vier games in zijn line-up aan te houden. Wel moet er nog een uitgever gevonden worden.

Monkey Island

Schafer vroeg Gilbert om bij Double Fine te komen werken na hem de afgelopen maanden een kantoor te hebben geleend, voor een van zijn persoonlijke projecten. Gilbert en Schafer werkten al eerder samen aan The Secret of Monkey Island en het vervolg hierop, LeChuck’s Revenge. Gilbert legde eerder dit jaar nog zijn functie neer als creative director bij Hothead Games, de ontwikkelaar van beide DeathSpank-games, nog voor de release van het eerste deel.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou