Rogue Galaxy is een game waar vele liefhebbers van het RPG genre al een hele tijd naar uitkijken. We kregen al sinds E3 2005 beelden te zien van het spel maar over de Europese versie bleef het altijd zeer stil. Vandaag komt daar echter wat verandering in doordat Level 5 heeft laten weten dat we in Europa een hele boel extra's zullen krijgen in vergelijking met de Japanse versie van Rogue Galaxy!

Om te beginnen zullen we in Europa een volledig nieuwe planeet (!) terugvinden in het spel die men in Japan niet kon bezoeken. Dat wil dus zeggen dat wij niet vier maar vijf planeten zullen mogen ontdekken in Rogue Galaxy. De nieuwe planeet, met als naam Alisita,  zullen wel eerder als sidequest moeten bekijken want dit level zal niets bijdragen tot het hoordverhaal. Verder zullen we in de Europese build van Rogue Galaxy ook een aangepaste versie van het vechtsysteem te zien krijgen, mogen we nieuwe monsters, kledij en items verwelkomen en zal het mogelijk zijn om wat nieuwe quests aan te nemen.

Level 5 zegt zelf dat de Europese versie eigenlijk pas het échte Rogue Galaxy is omdat het team nu eindelijk de kans had om alle ideeën in het spel te stoppen. Wanneer de game bij ons in de winkels zal liggen is echter nog altijd niet duidelijk.