"De noir-thema's, de op bullet time gebaseerde gameplay, de visuele stijl, de voice-over van James McCaffrey en de tussenfilmpjes in de vorm van graphic novels zijn ook in het derde deel allemaal aanwezig. De nieuwe setting in Brazilië brengt daar geen verandering in. Sao Paolo is de grootste stad van het westelijk halfrond en is, net als New York, donker, vuil, en soms ook deprimerend", zegt Barrera.

Barrera zegt dat het zeer belangrijk is voor Rockstar Games om trouw te blijven aan de vorige Max Payne-games. Daarom hebben de Rockstar-ontwikkelaars met mensen van de studio achter de vorige games, Remedy, gediscussieerd over het derde deel. Volgens Barrera steunt Remedy de weg die Rockstar is ingeslagen met Max Payne 3.

Plot

Uit een toelichting van het plot wordt duidelijk dat Max vanwege de gebeurtenissen in het tweede deel nergens meer aan de slag kan als politieagent. In het derde deel van de reeks emigreert hij naar Brazilië om aan de slag te gaan in de beveiligingsector. Deze kans wordt hem aangereikt door oud-collega Raul Passos, die voor hem een baan weet te regelen als beveiliger van invloedrijke makelaar Rodrigo Branco.