Nieuws
Rockstar

Rockstar geeft details backward compatibility op PS5 en Xbox Series

Diverse games zijn speelbaar op PS5 en Xbox Series X/S

Geschreven door Michel Musters op
Rockstar heeft details gegeven over backward compatible games op PlayStation 5 en Xbox Series X en S.

Het gaat om Grand Theft Auto 5, Red Dead Redemption 2, de meest recente versies van L.A. Noire (waaronder de PSVR-versie) en een aantal andere klassieke Rockstar-games. Gamers kunnen deze spellen op de nieuwe console spelen door de disk in de console te stoppen of, wanneer men ze digitaal heeft, via Your Collection op PS5 of via Ready to Install via Xbox Series X en S te downloaden.

Rockstar laat weten dat spelers verder kunnen spelen waar ze zijn gebleven. Opgeslagen bestanden en volledige games zijn via draadloze verbinding, usb-opslag of LAN-kabels over te zetten. Ook kan de recente cloudopslag via een PS Plus- of Xbox Live-account overgezet worden. Mensen moeten cloudopslag dan wel ingeschakeld hebben staan op Xbox One of PlayStation 4. Mits mensen hetzelfde PlayStation Network-account of Xbox Live-account gebruiken, wordt ook alle voortgang in GTA Online en Red Dead Online meegenomen.

Alle Rockstar-titels die eerder al backward compatible waren op Xbox One worden ook op Xbox Series X en S speelbaar. Het gaat om Grand Theft Auto 4, Episodes from Liberty City, Grand Theft Auto: San Andreas, Midnight Club: Los Angeles, Bully: Scholarship Edition, Table Tennis en Red Dead Redemption.

Ook de PlayStation 2-games die op dit moment speelbaar zijn op PlayStation 4 komen beschikbaar op PS5. Het gaat om Manhunt, Grand Theft Auto 3, Grand Theft Auto: Vice City, Grand Theft Auto: San Andreas, Bully, The Warriors, Max Payne en Red Dead Revolver.

Tot slot krijgen alle PlayStation Plus-leden voor elke maand dat ze de PlayStation 4-versie van GTA Online spelen een in-game bonus van een miljoen dollars. Dit bedrag wordt maandelijks gestort op hun in-game Maze-bankrekening. Dit blijft Rockstar doen tot ergens in 2021 de next-gen versie van Grand Theft Auto 5 uitkomt. Een precieze releasedatum voor die versie is er nog niet.

rdr2

Dit artikel delen:

Lees meer

Eerste Watch Dogs komt mogelijk naar next-gen consoles 'Microsoft is van plan Japanse studio's te kopen'
4

Reacties op: Rockstar geeft details backward compatibility op PS5 en Xbox Series

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • Mellieee

  • 9 november 2020 12:43
  Ongeveer 1,5 jaar terug red dead uitgespeeld, maar heb nog niet echt de behoefte om het nog een keer opnieuw wil spelen. Enigszins jammer, want het is een schitterende game. Op de een of andere manier heb ik het ook wel een klein beetje afgeraffeld op het einde en de side quest mission volledig links laten liggen..
  Iemand die wel bijna alles heeft gespeeld en kan zeggen of ik echt wat gemist heb?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Witty1889

  • 9 november 2020 13:21
  @Mellieee Ja, je hebt écht wat gemist. Het verhaal in RDR2 is een soort introductie in de wereld. Het echte werk begint pas als je alle gekke plekken en mensen leert kennen die in de wereld wonen. Ik raad je aan als je op ongeveer 60-70% van het verhaal zit jezelf te focussen op alle side content (vergeet de radiant quests in het kamp niet). Dit is ongeveer wanneer je aankomt in Lemoyne met de bende. Als je dan denkt alles wel te hebben gezien, speel je het verhaal uit, en ga je verder met John op ontdekkingsreis in New Austin! :)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Ocat

  • 9 november 2020 15:59
  RDR2 krijgt voorlopig dus geen unlocked framerate patch?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Paulidez

  • 9 november 2020 20:41
  @Ocat Dat vraag ik me ook af, 60 frames zou fantastisch zijn!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.