Rise & Fall: Civilizations at War is een nieuwe RTS van Stainless Steel Studios, de ontwikkelaar die bekendheid verwierf met Empire Earth en Empires: Dawn of the Modern World. Met Rise & Fall: Civilizations at War concentreet men zich echter op één specifiek tijdperk, en wel de tijd van het Romeinse Rijk. Het spel vertoont dan ook opvallend veel overeenkomsten met die Romeinse topper van vorig jaar, Rome: Total War.

Rise & Fall biedt een groot aantal volken waarmee je kunt vechten. Hieronder natuurlijk de grootmachten als de Romeinen, Egyptenaren, Grieken en Perziërs. Ook kleinere volken, waaronder de Babyloniërs en Carthagen, betreden het slagveld. Een groot verschil met de Total War games is dat Rise & Fall een grote nadruk legt op het vechten te water. Schepen beladen met eenheden gaan met elkaar de strijd aan, waarbij het vooral spectaculair is hoe deze kolossen op elkaar inbeuken.

Rise & Fall: Civilizations at War kent ook de tegenwoordig in RTS games er populaire heldenkarakters. Het leuke is dat je ze deze keer zelf kunt besturen en je de superkrachten zelf tot uitvoering kunt brengen. Onder de helden vinden we onder andere Julius Caesar, Germanicus Caesar, Cleopatra, Ramses de Grote, Achilles en Alexander de Grote.

Het meest opvallende aspect van Rise & Fall is wellicht de uitgever. Midway zal het spel namelijk op de markt brengen! Vooralsnog legde deze uitgever zich louter toe op consolegames maar met Rise & Fall lijkt het erop dat men met haar debuut op de PC markt, direct een dijk van een RTS game in huis gehaald heeft. Rise & Fall zal worden onthuld op de Midway Gamer's Day volgende week. Tot die tijd kun je genieten van screenshots en een trailer, bij deze preview van IGN.