Bij Riot Games kunnen gamers vanaf 17 jaar meedoen aan League of Legends-toernamenten om zo pro-spelers te worden. Gemiddeld stoppen deze pro-spelers wanneer ze halverwege de twintig zijn. Leeftijd is belangrijk bij eSports, gezien dit bijdraagt aan de fijne motoriek en reactiesnelheid, welke afnemen naarmate de speler ouder wordt. Pro-spelers gaan daarom al vroeg met pensioen.

Riot Games heeft een programma ontwikkeld voor gepensioneerde pro-spelers, zodat zij verder kunnen met hun carrière, meldt Jason Yeh aan Polygon. Dit houdt in dat zij nieuwe pro-spelers op weg helpen en hen oriënteren op de eerste jaren van het professionele game-circuit.

Yeh benadrukt dat de wereld van eSports beïnvloed wordt door sport in het echte leven. Zo lijkt Riot's programma op het Rookie Symposium, dat in 1997 werd opgericht door de National Football League (NFL) om nieuwkomers klaar te stomen. Hiertoe behoren bootcamps, motiverende seminars en waarschuwingsverhalen, die de do's en don'ts van overgaan tot professioneel spelen toelichten. Riot's programma voegt hier mediatraining, interviewtechnieken en merkbouw aan toe.