Namco heeft Bugbear, bekend van de Flatout-games, overgehaald om van het prototype een Ridge Racer-game te maken. Laakso: "Het is een misverstand onder de fans van de serie dat wij verantwoordelijk zijn voor een poging om de Ridge Racer-games een nieuwe richting te geven. We waren bezig met een racegame en Namco had hem al een paar keer gezien, ze wisten dus welke richting wij opgingen met de game."

Volgens Laakso werd uiteindelijk besloten om de Ridge Racer-naam aan de racegame te verbinden, omdat het moeilijk is om een compleet nieuwe arcaderacer te lanceren. Racegames Blur en Split/Second worden als voorbeeld genoemd van commerciële tegenvallers. Namco wilde volgens Laakso profiteren “van de impact die de Ridge Racer-naam heeft”.

Ridge Racer en Unbounded worden in de toekomst van elkaar gescheiden, aldus Laakso. "Namco ziet dit als twee verschillende franchisea. Er kan dus een Ridge Racer 8 komen en een Unbounded 2, maar of dit binnenkort gaat gebeuren of in de volgende generatie weten we niet."

Ridge Racer Unbounded is een arcaderacer waarin de speler zijn territorium moet vergroten door de omgeving te vernietigen. De game is een stuk destructiever dan de vorige Ridge Racer-games. In de game kan de speler ook zelf circuits maken en online tegen anderen te racen. De game is verkrijgbaar voor Xbox 360, Playstation 3 en PC.