Zonder Richard Garriott hadden PC RPG's er nooit zo uit gezien als ze nu zijn en zou ook het MMORPG genre niet zijn wat het nu is. Richard is namelijk verantwoordelijk voor de Ultima reeks en de allereerste MMORPG, Ultima Online. Als 'uitvinder' van het genre weet hij dan ook precies wat er mis is met het genre en wat er allemaal nog verbeterd kan worden.

Een aantal grote frustraties van het MMORPG genre zijn uit de weg geruimd. Zo kan je op elk moment het carrièrepad dat je karakter bewandeld verlaten en voor een andere richting kiezen, zonder dat dit ten koste gaat van je geld of items. Het spel zit vol gescripte missies die je in je eentje of met een team kunt spelen, zodat er altijd wat te beleven valt. Het spel speelt zich af in een toekomst science-fiction universum waarin mensen en aliens het tegen elkaar opnemen. Niemand minder dan Chris Vrenna, wiens klanken ook al te horen waren in American McGee's Alice, zal voor de muziek zorgen en voice-chat wordt volledig ondersteund.

Tabula Rasa kan wel eens de MMORPG zijn waar veel mensen op wachten en met NC Soft als uitgever kun je goede support en stevige servers verwachten. Bezoek de officiële website voor meer informatie.