Nieuws

Respawn onthult nieuwe details over Apex Legends seizoen 13

Monsterlijke toevoeging

Geschreven door Jari Klapwijk op
Het dertiende seizoen van Apex Legends brengt een nieuwe locatie naar de map Storm Point, voegt nieuwe mogelijkheden toe om spullen te vinden en brengt de populaire modus Control terug.

Dat maakte de ontwikkelaar bekend tijdens een developer panel over het nieuwe seizoen. Het dertiende seizoen heet Saviors en de meest in het oog springende verandering is de nieuwe locatie op de map Storm Point, genaamd Downed Beast. In het noorden van de tropische map is een enorm monster aangespoeld. Daaromheen ligt High Tier Loot en spelers kunnen het monsters zelfs van binnen bekijken. Naast de nieuwe locaties worden er ook nieuwe Prowler- en spinnennesten toegevoegd. Respawn benadrukt dat PvE belangrijk is voor Storm Point en wil daar meer op inzetten.

Er wordt ook een nieuwe manier om spullen te vergaren toegevoegd: IMC Armories. Dat zijn kleine bunkers die over heel Storm Point verspreid liggen. Waarna een team de bunker betreedt, sluiten de deuren en moet het zoveel mogelijk golven vijanden verslaan. Hoe meer golven het team neerhaalt, hoe beter de beloning wordt. De minigame duurt maximaal zestig seconden. Dit soort minigames is niet nieuw voor Apex Legends, maar het is wel de eerste keer dat het in een afgesloten omgeving plaatsvindt, zonder gevaar van andere spelers.

Het razend populaire Control keert terug in de tweede helft van het seizoen. Die modus werd in het twaalfde seizoen voor het eerst geïntroduceerd en laat spelers strijden voor drie verschillende zones in de map, vergelijkbaar met Domination uit de Call of Duty-games. Respawn voegt in de vernieuwde versie een optie toe om mee te doen aan potjes die al begonnen zijn. Voorheen was deze mogelijkheid er niet en daardoor waren teamgenoten die het potje voortijdig verlieten een doorn in het oog van veel spelers.

Respawn onthulde ook enkele details over de mobiele versie van Apex Legends. Dat wordt een op zichzelf staande game met exclusieve content. Spelers worden in potjes losgelaten op klassieke versies van World’s Edge en King’s Canyon. De game krijgt exclusieve maps, personages, evenementen en modi. Apex Legends Mobile komt in mei naar Android en iOS.

Het dertiende seizoen krijgt ook nog een nieuw personage: Newcastle. Daarnaast wordt het rankedsysteem op de schop genomen. Meer informatie daarover volgt binnenkort. Apex Legends: Saviors komt uit op 10 mei.

Bekijk hieronder enkele screenshots van het nieuwe seizoen.

Dit artikel delen:

Lees meer

Actie-rpg Thymesia verschijnt op 9 augustus Deal van de dag: Metro Exodus: Complete Edition (PS5)
0

Reacties op: Respawn onthult nieuwe details over Apex Legends seizoen 13

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.