Insomniac bevestigt tevens dat Resistance 3 de Sharp Shooter zal ondersteunen. Dit is een wapenaccessoire voor de PlayStation Move dat tegelijk met Killzone 3 is gelanceerd. Anders dan andere accessoires is dit niet enkel een plastic wapenvormig omhulsel; de Sharp Shooter wordt met mini-USB aan de Move gekoppeld en bevat een digitale trekker en een eigen herlaadknop.

Insomniac heeft besloten om ondersteuning voor 3D, Move en de Sharp Shooter te implementeren nadat deze functies positief werden ontvangen bij Killzone 3. Het bedrijf heeft bovendien naar eigen zeggen vele verzoeken vanuit de community gekregen om deze opties toe te voegen aan Resistance 3.

Resistance

Resistance speelt zich af in een alternatieve werkelijkheid in de 20e eeuw. De Verenigde Staten en Groot-Brittannie proberen Europa en Azië te redden van een geëvolueerd buitenaards virus genaamd Chimera. Door dit virus zijn vrijwel alle levensvormen in Europa en Rusland gemuteerd in monsters. Als Amerikaanse soldaat Nathan Hale is het aan de speler om de mensheid te redden. Resistance 3 staat voor september gepland en komt exclusief uit op PlayStation 3; een multiplayer-bèta wordt later dit jaar verwacht.