Kawata werd gevraagd of het een optie is om de formule van de Resident Evil-reeks op de schop te nemen - bijvoorbeeld door het zich af te laten spelen in een open wereld. "Als we voor een open wereld zouden gaan, zouden we wel willen behouden waar Resident Evil voor staat en wat het zo leuk maakt voor fans, terwijl we het ook toegankelijk voor nieuwe spelers zouden maken", aldus Kawata.

"We zouden er misschien een beetje een reboot voor nodig hebben om de reeks zo te maken dat er een open wereld bij past." Kawata benadrukt dat hij niet zomaar kan beslissen dat de reeks verandert. "Dat is mijn persoonlijke mening. Er moeten een hoop beslissingen gemaakt worden voordat zoiets kan worden gedaan met de reeks, maar het is iets... het is een mogelijkheid."

Revelations op console

Volgens Kawata, die op dit moment aan de overzetting van Resident Evil: Revelations naar Xbox 360, PlayStation 3 en Wii U werkt, zal de manier waarop die game wordt ontvangen gedeeltelijk bepalen hoe de serie verder gaat. "Wanneer Revelations op consoles verschijnt, kijken we heel nauwlettend hoe de titel ontvangen wordt en wat voor feedback we krijgen." Kawata meldt ook dat er in toekomstige games misschien (nog) meer nadruk wordt gelegd op het horroraspect.