Resident Evil HD Remaster 20 januari naar pc | Gamer.nl

Resident Evil HD Remaster 20 januari naar pc | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

De game was al aangekondigd voor de pc, nu is ook de releasedatum bekend. De remake komt ook naar de PlayStation 3, Xbox 360, PlayStation 4 en Xbox One. Het is een remake van de eerste Resident Evil-game. Deze game kreeg eerder al een remake op de GameCube en de Wii. De remaster is weer een remake van de GameCube-versie uit 2002.

Resident Evil HD Remaster poetst de graphics en de audio van het origineel op. Onder andere de textures zijn scherper en de audio ondersteunt 5.1 surround sound. De remake heeft een resolutie van 1080p en een framerate van 30 fps op current gen-consoles, de PS3- en X360-versie hebben een resolutie van 720p. De pc-versie ondersteunt ook 60 fps.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou