Per vandaag staat de demo van Resident Evil 5 op Xbox Live klaar om binnengehaald te worden. Het heeft even mogen duren, maar nu kun je ook met een Europese account zelf proberen of de coöpmodus online en offline (met splitscreen) zo goed werkt als de ontwikkelaar beweert. Vooralsnog is de demo echter exclusief beschikbaar voor gamers met een gold-account.

In ruil voor 473 MB vrije ruimte op je harde schijf kun je zelf alvast even proeven aan de gameplay voordat het spel half maart in de winkel ligt. PlayStation 3-bezitters moeten nog een weekje geduld hebben, want zij kunnen de demo vanaf 2 februari van het PSN downloaden.

In Resident Evil 5 volg je de avonturen van Chris Redfield en Sheva Alomar, terwijl ze in Afrika een virusuitbraak proberen te stoppen. Het virus verandert onschuldige mensen in moordlustige psychopaten, die er alles aan zullen doen om het leven van jou en je medespeler verschrikkelijk zuur te maken. Dit is het eerste deel in de franchise dat je volledig samen met een tweede speler kunt spelen.