Resident Evil is een heel erg succesvolle gamereeks, die zelfs in Hollywood populariteit geniet, getuige twee films van de game. Er zijn al behoorlijk wat delen van deze reeks uitgekomen en een einde lijkt voorlopig dan ook niet in zicht.

Resident Evil 4 is de volgende game in de franchise, welke op de Gamecube zal verschijnen in maart 2005. Vandaag heeft Capcom bekend gemaakt dat deze game niet alleen op de Gamecube verschijnt, maar ook op Sony's Playstation 2.We already made an announcement about release of "Resident Evil 4" for Nintendo Gamecube in 2001. Since then, there are a lot of voices from users in all over the world, suggesting that "Resident Evil 4" is te be expanded to other platforms not only for Nintendo Gamecube.

These voices made us decide to release "Resident Evil 4" for multi-platform.

We will strive for developing "Resident Evil 4" te feature each of characteristicof the console platforms.Volgens de pressrelease wordt Resident Evil 4 dus multi-platform, wat heel misschien wel inhoudt dat de game, buiten de GC en PS2, op nog meer platformen zal verschijnen. Zeker is dit echter niet. Lees het hele bericht op de site van Capcom.