Remakes van Warcraft 1 en 2 niet op de planning | Gamer.nl

Remakes van Warcraft 1 en 2 niet op de planning | Gamer.nl

Blizzard is niet van plan de eerste twee Warcraft-games van een remake te voorzien.

Dat meldt de mede-oprichter van Blizzard, Frank Pearce, op een panel op BlizzCon. Fans vragen al langer om remakes van de eerste games en dit werd gedurende een vragense ie tijdens het panel wederom gevraagd.


"We hebben gelukkig al het bronmateriaal en alle a ets van alles wat we ooit gemaakt hebben", aldus Pearce. "Maar het is heel moeilijk om toegang te krijgen tot dat materiaal en er achter te komen hoe het allemaal werkt. We zijn oud, we zijn het vergeten. We hadden wat mensen die heel gepa ioneerd waren over het idee. Ze kregen het aan de praat en speelden het. Warcraft: Orcs & Humans was supertof voor zijn tijd. Maar ik kan je verzekeren dat het voor deze tijd niet leuk meer is."

"We hebben maar beperkte resources bij alles wat we doen", vervolgt Pearce. "We werken liever aan geweldige content voor World of Warcraft of Overwatch, of kijken naar waar we in de toekomst aan kunnen werken en daar onze tijd aan besteden, in plaats van teruggaan en deze fo ielen opgraven." Blizzard-president volgde die opmerking op met: "Op dit moment!"

De oude Diablo-games keren wel terug. Diablo 3 krijgt namelijk een update waardoor de originele game binnen het derde deel speelbaar wordt. Vooralsnog zijn er dus geen plannen om iets soortgelijks met Warcraft 1 of 2 te doen. "We stellen jullie enthousiasme over die oude games op prijs", aldus Pearce. "We houden er ook van."

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou