Schafer, Gilbert en Grossman zijn de drie hoofdontwikkelaars die verantwoordelijk waren voor de Monkey Island-reeks. Films op dvd of blu-ray krijgen regelmatig een commentaartrack, waarin de makers van de films of acteurs die er een rol in vertolken praten over de totstandkoming van de film. Een commentaartrack in een game echter vrijwel nooit voor.

Nostalgie

"Ik word elk jaar meer nostalgisch van de oude games", aldus Schafer in een interview met GameSpot. "Ik heb mij altijd afgevraagd of de nostalgie kwam door de game of door de tijd dat we samen games ontwikkelden. Maar sinds ik de speciale heruitgave van de eerste Monkey Island heb gespeeld, kan ik in alle eerlijkheid zeggen dat de game naar mijn mening de tand des tijds heeft doorstaan."

Monkey Island 2: LeChuck's Revenge: Special Edition is het vervolg op de adventure The Secret of Monkey Island. Guybrush Threepwood en zijn geliefde Elaine Marley keren beide weer terug in dit deel. Guybrush gaat opzoek naar de legendarische schat van Big Whoop. De remake krijgt, net als het eerste deel, mooiere graphics en extra audio. De game komt in het derde kwartaal van dit jaar uit op Xbox Live, PlayStation Network, PC en iPhone.