“Allereerst ben ik gewoon een grote fan van de serie, altijd al geweest, sinds het ontstaan van de serie in 1997. Andere leden van het team zijn ook fan en als studio geven we erg veel om dit project.” Gilray laat weten dat de samenwerking met Oddworld Inhabitants ontstaan is aan de hand van een gesprek dat op de Game Developers Conference van 2009 plaatsvond, tussen hem en Lorne Lanning, de bedenker van de serie. 

Exclusief op PS3

Over waarom de remake van Oddworld: Stranger’s Wrath voor de PlayStation 3 verschijnt en niet voor de opvolger van de originele Xbox, waar het spel oorspronkelijk voor werd uitgebracht, zei Gilray het volgende: “Dat is makkelijk uit te leggen. Oddworld begon op de Playstation, in 1997. Dit wordt de eerste titel op Sony’s platform sinds Abe’s Exoddus uit 1998, het is hoog tijd dat PlayStation weer wat nieuws van Oddworld krijgt.”

Just Add Water koos ervoor om Stranger’s Wrath als eerste spel een remake te geven. “Stranger’s Wrath heeft de hoogste Metacritic-score en het voordeel van de fenomenale technologie die Oddworld tussen 2003 en 2005 hiervoor ontwikkeld heeft”, zo motiveert Gilray.