Veertien jaar geleden maakte Capcom de populaire vliegtuig-game 1942, waarin je met een vliegtuigje het luchtruim van vijandig gespuis moest ontdoen. Het was tevens een van de eerste succesvolle Capcom-games en op internet zijn zelfs nog vaak remakes te vinden van het populaire spel.

Capcom heeft nu echter aangekondigd zelf een remake te gaan maken, genaamd 1942: Joint Strike. In Joint Strike, dat gemaakt wordt voor de Xbox Live Arcade en het PlayStation Network, kun je nu ook coöperatief spelen, zowel online als met iemand op de bank. Ook qua muziek vinden we iets nieuws in de game, in de vorm van muzikale stukken van Metal Gear componist Norihiko Hibinio.

De titel Joint Strike komst van de mogelijkheid om, mits je genoeg vijandige vliegtuigen hebt doen neerstorten en er een teamgenoot aan je zijde staat, een speciaal wapen te gebruiken met je medespeler. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een elektrische lijn tussen het vliegtuig van jou en je medespeler, die ieder vliegtuig dat het raak flinke schade toedient. Gelukkig wordt er ook gedacht aan de singleplayer, met extra wapens in plaats van de Joint Strikes.

De screenshots liegen er alvast niet om, zoals hieronder te zien is. Wil je meer screenshots bekijken vergeet dan niet naar de gamepagina te gaan. 1942: Joint Strike verschijnt waarschijnlijk in de zomer.