Releasedatum Oculus Quest en Oculus Rift S aangekondigd

Releasedatum Oculus Quest en Oculus Rift S aangekondigd

Facebook heeft de releasedatum van de Oculus Quest en Oculus Rift S aangekondigd. De twee virtual reality-headsets zijn verkrijgbaar voor eenzelfde startprijs en lanceren beide op 21 mei.

In september vorig jaar werd de Oculus Quest, een op zichzelf staande virtual reality-headset, onthuld en in maart maakte Oculus ook bekend dat er een nieuwe versie van de Oculus Rift wordt uitgebracht. Facebook heeft nu op de jaarlijkse F8-conferentie aangekondigd dat de Oculus Quest en Oculus Rift S beide op 21 mei lanceren. De twee nieuwe virtual reality-headsets kunnen nu al worden gereserveerd op de website van Oculus.

De Oculus Quest is verkrijgbaar vanaf 449 euro en bevat 64 GB aan opslagruimte. Ook een duurdere versie van de Quest kan worden besteld, welke 549 euro kost en een opslagruimte van 128 GB heeft. Naast de headset worden de twee Touch-controllers, een stroomadapter, batterijen en een brilstuk meegeleverd. Bovendien kan een opbergsysteem van 45 euro los worden aangeschaft voor de bril.

Net zoals de Quest, gaat de Oculus Rift S 449 euro kosten. De nieuwe versie van de Rift bevat onder andere een hogere resolutie dan zijn voorganger en interne tracking, waardoor deze geen externe camera's meer nodig heeft. Om de Oculus Rift S te kunnen gebruiken is wel een pc nodig die virtual reality ondersteunt. Op de website van Oculus is een lijst te vinden de met minimale en aanbevolen specificaties.

Lees ook onze hands-on met de Oculus Quest en Oculus Rift S.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou