Regisseur Blomkamp wil geen game van District 9 | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"Toen ik mij District 9 als videogame voorstelde werd ik er gestrest van, omdat filmgames bijna nooit werken", aldus Blomkamp. "Ook films die op videogames zijn gebaseerd werken niet. Ik weet niet hoe dat komt."

Toch ziet Blomkamp District 9 als een film die wel degelijk als game kan werken. "Ik denk dat District 9 als een game fascinerend zou kunnen zijn. Het idee dat je rond kunt lopen in de virtuele omgevingen van de sloppenwijken in Johannesburg spreekt mij erg aan. De wapens zijn ook cool. Ik heb de film zo geschoten dat het perspectief soms best op een videogame lijkt. Een game zou ik wel intere ant vinden, maar het gaat niet gebeuren."

Buitenaards ras

District 9 verscheen vorig jaar in de bioscopen. In de film is een buitenaards ras in de sloppenwijken van Johannesburg terecht gekomen. De film heeft wereldwijd ongeveer 142,3 miljoen euro opgeleverd.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou